Pumpkin spice-kaka

1 tim Brunch Buffé Efterrätt Frukost Mellanmål
Pumpkin spice-kaka

När det är pumpasäsong är det underbart att bjuda på denna kryddiga och saftiga pumpakaka. Skiva upp och bred på brynt smör med lönnsirap. Gott till lyxfrukost, eftermiddagsfika eller dessert!

Ingredienser

Pumpapuré
2½ dl
Ägg
2
Ljus sirap
1 dl
1 dl
75 g
Vetemjöl
5 dl
Farinsocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
1½ tsk
Malen kanel
2 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen muskot
1 krm
Malen kryddnejlika
1 krm
Salt
1 krm

Lönnsirapssmör:

100 g
Lönnsirap
3 msk

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Smörj och bröa en avlång bakform som rymmer ca 1 liter.
  • Vispa ihop pumpapuré, ägg, sirap, kvarg och smör i en bunke.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner i bunken. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 55 min.

Lönnsirapssmör:

  • Bryn hälften av smöret under ständig vispning. Ställ kallt och låt stelna.
  • Vispa ihop brynt smör, rumsvarmt smör och lönnsirap.
  • Servera lönnsirapssmöret till pumpakakan.
Klart!

Näringsvärden, per bit exkl. tillbehör

Energi:

256 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/pumpkin-spice-kaka/