Pumpamuffins
45 min
Buffé
Mellanmål
Efterrätt
Går att frysa
•
När pumpan är i säsong bakar vi gärna dessa saftiga pumpamuffins med smak av kanel, muskot och ingefära. Självklart kan du byta ut pumpan mot morötter, som du hittar året runt! Vi toppar dessa godsaker med en citronfrosting och krispiga pistagenötter.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Frosting:
Energi:
367 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 46 g |
Fett: | 18 g |
Ingredienser
100 g | |
Farinsocker
|
2½ dl |
Ägg
|
2 |
Skalad butternutpumpa eller muscat
|
150 g |
Äpple
|
1 |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Malen muskot
|
1 krm |
Salt
|
1 krm |
Bikarbonat
|
1 tsk |
Frosting:
150 g | |
75 g | |
Florsocker
|
4 dl |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Dekoration:
Pistagenötter
|
50 g |
---|