Pumpamuffins
45 min
Brunch
Buffé
Fika
Frysbar
•
När pumpan är i säsong bakar vi gärna dessa saftiga pumpamuffins med smak av kanel, muskot och ingefära. Självklart kan du byta ut pumpan mot morötter, som du hittar året runt! Vi toppar dessa godsaker med en citronfrosting och krispiga pistagenötter.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Farinsocker
|
2½ dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Skalad butternutpumpa eller muscat
|
150 g |
|
Äpple
|
1 |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Malen muskot
|
1 krm |
|
Salt
|
1 krm |
|
Bikarbonat
|
1 tsk |
Frosting:
| 150 g | |
| 75 g | |
|
Florsocker
|
4 dl |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
Dekoration:
|
Pistagenötter
|
50 g |
|---|
Gör så här
Frosting:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
361 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 4,4 % | 3,9 g |
| Fett: | 44,8 % | 18,3 g |
| Kolhydrater: | 50,8 % | 45,2 g |