Pumpamuffins

45 min Brunch Buffé Efterrätt Fika
Frysbar
Pumpamuffins

När pumpan är i säsong bakar vi gärna dessa saftiga pumpamuffins med smak av kanel, muskot och ingefära. Självklart kan du byta ut pumpan mot morötter, som du hittar året runt! Vi toppar dessa godsaker med en citronfrosting och krispiga pistagenötter.

Ingredienser

100 g
Farinsocker
2½ dl
Ägg
2
Skalad butternutpumpa eller muscat
150 g
Äpple
1
Vetemjöl
2½ dl
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen muskot
1 krm
Salt
1 krm
Bikarbonat
1 tsk

Frosting:

150 g
75 g
Florsocker
4 dl
Citron, finrivet skal
1

Dekoration:

Pistagenötter
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
  • Grovriv pumpa och äpple. Rör ner i smeten.
  • Blanda mjöl, kanel, ingefära, muskot, salt och bikarbonat. Sikta ner i smeten och blanda väl.
  • Klicka ner smeten i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna på galler.

Frosting:

  • Vispa upp smöret så det blir luftigt med en elvisp. Vispa ner färskost, florsocker och citronskal.
  • Lägg frostingen i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa frostingen på de kalla muffinsarna.
  • Garnera med pistagenötter.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

367 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/pumpamuffins/