Pumpabröd
4 tim 45 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
&format=jpg)
Små och luftiga pumpabröd som med fördel kan jäsa över natten. Bröden får fin färg och smak av pumpapuré. Servera gärna dessa bröd till en soppa, på buffén eller som en härlig ostmacka. Den söta formen på bröden får du till genom att binda ett steksnöre runt bröden innan de jäser. Snöret klipper du sedan bort innan servering.
Ingredienser
Skalad butternutpumpa
|
200 g |
---|---|
Jäst
|
10 g |
Vatten
|
1 dl |
1 dl | |
1 dl | |
Torkad salvia
|
ev 1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Vetemjöl (ca 9 dl)
|
540 g |
Gör så här
Om du vill jäsa brödet över natten ska alla råvaror vara kalla när de blandas.
Näringsvärden, per styck
Energi:
232 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 8 g |

