Pumpabröd med youghurt

Pumpabröd med youghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Små, luftiga bröd som kan jäsa över natten. Bröden får fin färg och smak av pumpapuré.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 200 g pumpa
  • 10 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 1 dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 dl Arla® mild yoghurt ekologisk
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk salt
  • 540 g vetemjöl

Gör så här:

Gör så här:

Skala pumpan och skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Slå bort vattnet och mixa till en slät puré. Smula ner jästen en bunke. Tillsätt vatten, pumpapuré, smör-&rapsolja, yoghurt, salvia, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig ca 5 min. Låt jäsa i kyl minst 4 tim eller över natten. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en 2 cm tjock platta. Dela den i bitar, ca 3x5 cm. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Baka i mitten av ugnen 10–12 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem