Pulled pork med whisky

Pulled pork med whisky

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(49 st)

Pulled pork som får smak av whisky och kryddor som nejlika och rosmarin.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g benfri fläskkarré

Barbequesås med whisky:

  • 1 burk krossade tomater à 425 g
  • ½ dl tomatketchup
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk whisky
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 4 stötta kryddnejlikor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • ½ msk hackad färsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Koka ihop tomater, ketchup, tomatpuré, vinäger och whisky ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt koka på låg värme ca 15 min. Lägg fläskkarrén i en gryta, salta och häll såsen över köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Dra isär köttet med en gaffel och blanda med såsen. Servera t ex med klyftpotatis och en sallad med majs, tomat och persilja.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem