Pulled pork med whisky
4 tim
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Pulled pork som får smak av whisky och kryddor som nejlika och rosmarin.
Ingredienser
|
Benfri fläskkarré
|
700 g |
|---|
Barbequesås med whisky:
|
Krossade tomater à 425 g
|
1 burk |
|---|---|
|
Tomatketchup
|
½ dl |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Balsamvinäger
|
3 msk |
|
Whisky
|
2 msk |
|
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
|
Stötta kryddnejlikor
|
4 |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Hackad färsk timjan
|
½ dl |
|
Hackad färsk rosmarin
|
½ msk |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
373 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g |
| Protein: | 35,5 % | 32,6 g |
| Fett: | 47,5 % | 20 g |
| Kolhydrater: | 12,4 % | 11,4 g |