Pulled pork med whisky

4 tim
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag
Pulled pork med whisky

Pulled pork som får smak av whisky och kryddor som nejlika och rosmarin.

Ingredienser

Benfri fläskkarré
700 g

Barbequesås med whisky:

Krossade tomater à 425 g
1 burk
Tomatketchup
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
3 msk
Whisky
2 msk
Rökt paprikapulver
1 tsk
Stötta kryddnejlikor
4
Malen spiskummin
1 tsk
Hackade vitlöksklyftor
2
Hackad färsk timjan
½ dl
Hackad färsk rosmarin
½ msk
Lagerblad
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Koka ihop tomater, ketchup, tomatpuré, vinäger och whisky ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt koka på låg värme ca 15 min.
  • Lägg fläskkarrén i en gryta, salta och häll såsen över köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim.
  • Dra isär köttet med en gaffel och blanda med såsen.
  • Servera t ex med klyftpotatis och en sallad med majs, tomat och persilja.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

373 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,3 g
Protein: 35,5 % 32,6 g
Fett: 47,5 % 20 g
Kolhydrater: 12,4 % 11,4 g
https://www.arla.se/recept/pulled-pork-med-whisky/