Pulled pork med rostad pumpa och röd bönröra

Pulled pork med rostad pumpa och röd bönröra

Betyg

(1 st)

55 min

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg benfri fläskkarré
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk rårörsocker
  • 3 dl vatten

Glaze:

  • 2 msk flytande honung
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 msk tamarisoja

Rostad pumpa:

Bönröra:

Tillbehör:

  • 2 dl mathavre
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Blanda salt, peppar, chiliflakes och rårörsocker. Gnid in karrén med blandningen och lägg i en gryta. Häll på vattnet, sätt på locket och ställ in grytan i ugnen. Låt steka ca 7 tim. Blanda ingredienserna till glazen. Ta ut grytan och pensla glazen på köttet. Låt svalna något.

Höj temperaturen till 225°. Skala, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, klicka på smöret och stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över saltet.

Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa hälften av bönorna med vitlöken och blanda med smetana. Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen. Blanda med resten av bönorna.

Dela köttet med hjälp av en gaffel så att det blir trådigt. Blanda med vätskan i grytan. Servera med pumpa, bönröra och mathavre. Strö över persilja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 765 kcal
  • Protein: 67 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem