Pulled pork med rostad pumpa och röd bönröra
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Detta är en underbara rätt att servera på hösten när pumpan är i säsong. Köttet behöver lång tid i ugnen, så gör det gärna dagen innan det ska ätas. Pumpan blir härligt krämig och mjuk när den rostas i ugnen. Serverad med bönkräm och mathavre har du här en riktig pangmåltid!
Ingredienser
|
Benfri fläskkarré
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Rårörsocker
|
2 tsk |
|
Vatten
|
3 dl |
Glaze:
|
Flytande honung
|
2 msk |
|---|---|
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Tamarisoja
|
2 msk |
Rostad pumpa:
|
Butternutpumpa
|
450 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
Bönröra:
|
Kokta kidneybönor, ca 400 g
|
1 burk |
|---|---|
|
Skalad vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 dl |
Tillbehör:
|
Mathavre
|
2 dl |
|---|---|
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Pulled pork:
Rostad pumpa:
Bönröra och tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
976 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,3 g |
| Protein: | 25,4 % | 61 g |
| Fett: | 52,9 % | 58,4 g |
| Kolhydrater: | 21,7 % | 52 g |