Pulled pork med het sås och syrad rödlök

4 tim Huvudrätt Lunch Middag
Pulled pork med het sås och syrad rödlök

Chipotle ger rökighet och hetta till denna pulled pork. Servera på surdegbröd och toppa med härligt sötsyrig rödlök.

Ingredienser

Benfri fläskkarré
700 g
Vitlöksklyftor
2
Tomatpuré
1 dl
Chipotlepasta
3 msk
Ljust muscovadosocker
1 msk
Malen koriander
½ tsk
Malen spiskummin
½ tsk
Konjak
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1

Syrad rödlök:

Rödlökar
2
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Lägg köttet i en gryta. Skala och finhacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser förutom löken. Häll blandningen över köttet.
  • Skala och klyfta löken, lägg den runtom köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim.
  • Skala och skiva rödlöken tunt, häll ättiksprit och socker på rödlöken, täck med plastfolie och ställ kallt.
  • Dra isär köttet med en gaffel.
  • Servera med syrad rödlök och t ex skivad tomat, gräddfil och smörstekt bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

330 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/pulled-pork-med-het-sas-i-brod/