Pulled pork i tryckkokare
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Att göra pulled pork i tryckkokare halverar tillagningstiden. Servera köttet som en gryta med ris eller potatis, eller med en fräsch sallad och andra goda tillbehör.
Ingredienser
|
Fläskkarré
|
1 kg |
|---|---|
|
Malen malen koriander
|
2 tsk |
|
Starkt paprikapulver
|
1 msk |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Salt
|
1 msk |
|
Rårörsocker
|
1 msk |
|
Stora gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk chili
|
½ |
|
Ljus öl
|
33 cl |
|
Lime
|
pressad saft av 1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda ketchupen med alla kryddor och gnid in köttet med det. Strö över löken. Häll ½ dl vatten i for-men. Täck med lock eller aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Dra isär köttet med en gaffel och blanda med såsen. Skala och skär löken i ringar. Lägg kött på bröden och servera med och övriga tillbehör.
Näringsvärden, per port
Energi:
334 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 37,4 % | 30,7 g |
| Fett: | 50,9 % | 19,2 g |
| Kolhydrater: | 9,6 % | 7,9 g |