Profiteroles
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Profiteroles är en läcker fransk bakelse som görs av pâte à chouxdeg. Degen spritsas i små, runda former och bakas tills de är gyllenbruna. Sedan fylls bakverken med en god kräm eller vaniljglass. Som pricken över i:et ringlar vi över lite hemmagjord chokladsås innan servering. Varsågod och njut!
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
Pâte à chouxdeg:
|
Vatten
|
1¼ dl |
|---|---|
| 1¼ dl | |
| 125 g | |
|
Strösocker
|
½ msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Ägg
|
4 |
Chokladsås:
| 25 g | |
| 1 dl | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Kakao
|
2 msk |
|
Ljus sirap
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Vaniljglass
|
4 dl |
|---|
Gör så här
Pâte à chouxdeg:
Chokladsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
118 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 7,2 % | 2,1 g |
| Fett: | 63,1 % | 8,4 g |
| Kolhydrater: | 29,7 % | 8,6 g |