Prinskorv med ingefärspäron och dipp

15 min Huvudrätt Lunch Middag
Prinskorv med ingefärspäron och dipp

Prinskorv smakar fantastiskt tillsammans med ingefärskryddade päron. Oväntat gott på julbordet eller som lunch med kokt potatis.

Ingredienser

Prinskorvar
16
Päron
2
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Klippt färsk gräslök
1 msk

Gräddfilsdipp:

2 dl
Sötstark senap
1 msk

Gör så här

  • Rör ihop dippen och ställ kallt.
  • Skär kryss i ändarna på korvarna. Klyfta och kärna ur päronen.
  • Stek korvarna i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg dem åt sidan.
  • Stek päronen på låg värme i resterande smör-&rapsolja ca 5 min. Tillsätt ingefära och gräslök.
  • Servera korven och päronen med dippen.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl potatis

Energi:

540 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/prinskorv-med-ingefarsparon-och-dipp/