Prinsessbakelser

Prinsessbakelser

45 min Mellanmål
Prinsessbakelser är en liten och söt variant på den klassiska Prinsesstårtan. Här med vitt marsipantäcke men du väljer så klart den färg du vill.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smörj och bröa en muffinsplåt.
  • Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.
  • Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Tillsätt mjölk och citron och rör till en jämn smet.
  • Fördela smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna och stjälp upp muffinsen på ett galler.
  • Vispa ihop fyllningarna var för sig med elvisp. Dela varje muffins i tre bottnar.
  • Lägg ⅓ av vaniljfyllningen på de understa bottnarna, lägg på hallonfyllning på nästa och lägg ihop bakelserna. Lägg på resten av vaniljfyllningen på toppen och runt om varje bakelse.
  • Kavla ut marsipanen tunt. Ta ut rundlar, dubbelt så stora som diametern på bakelserna. Lägg marsipan på varje bakelse, vik in kanterna och nyp ihop nedtill.
  • Dekorera gärna med en blommor eller knyt ett band runt varje bakelse.
Klart!
Energi:

635 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 36 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
3 dl
Ägg
4
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
1½ dl
Citron
rivet skal och saft av ½
Hallonfyllning:
2 dl
Hallon
125 g
Strösocker
½ msk
Marsipan
500 g