Prinsessbakelser

Prinsessbakelser

Betyg

(37 st)

Prinsessbakelser är en liten och söt variant på den klassiska Prinsesstårtan. Här med vitt marsipantäcke men du väljer så klart den färg du vill.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Hallonfyllning:

Vaniljfyllning:

  • 500 g marsipan

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en muffinsplåt. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Tillsätt mjölk och citron och rör till en jämn smet. Fördela smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna och stjälp upp muffinsen på ett galler. Vispa ihop fyllningarna var för sig med elvisp. Dela varje muffins i tre bottnar. Lägg 1/3 av vaniljfyllningen på de understa bottnarna, lägg på hallonfyllning på nästa och lägg ihop bakelserna. Lägg på resten av vaniljfyllningen på toppen och runt om varje bakelse. Kavla ut marsipanen tunt. Ta ut rundlar, dubbelt så stora som diametern på bakelserna. Lägg marsipan på varje bakelse, vik in kanterna och nyp ihop nedtill. Dekorera gärna med en blommor eller knyt ett band runt varje bakelse.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 635 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem