Primörpizza

1 tim Buffé Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Primörpizza

Recept på supergod pizza med ditt eget val av grönsaker och körsbärstomater. Rucola på toppen ger pikant och god smak.

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten max 37°
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Dinkelmjöl
6 dl

Fyllning:

Blandade grönsaker
500 g
Körsbärstomater
250 g
Tomatsås
4 dl
300 g
Pumpakärnor
1 dl
Rucola
4 dl

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Ansa och dela grönsakerna i mindre bitar.
  • Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar.
  • Bred på tomatsåsen. Strö över ⅔ av osten. Lägg på grönsakerna. Strö över resten av osten och pumpafrön.
  • Grädda i mitten av ugnen 10–15 min. Strö över rucola och servera genast.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

828 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 16,7 g
Protein: 19,9 % 40,5 g
Fett: 45,9 % 43 g
Kolhydrater: 34,2 % 69,8 g
https://www.arla.se/recept/primorpizza/