Pressgurka
                                
                                    1 tim 15 min
                                
                                    Tillbehör
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Det här är en pressgurka så som den lagades förr, då gurkan först saltas ur under press. Om tiden tryter går det bra att lägga gurkan i lagen direkt. Servera till hemtrillade köttbullar, inkokt lax eller på en poké bow.
 
    
            Carolina Soudah
                Receptkreatör
        
     
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Gurka
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 4 msk | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Färsk persilja eller dill, hackad
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Blanda pressgurkan med persilja om den ska vara till färs- eller kötträtter och med dill om den ska vara till fiskrätter.
Finns inte tiden att låta gurkan ligga i press kan den blandas med lagen direkt. Men ta bara 1 krm salt då.
Näringsvärden, per port
Energi:
66 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g | 
| Protein: | 3,7 % | 0,6 g | 
| Fett: | 0 % | 0 g | 
| Kolhydrater: | 96,3 % | 15,6 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    