Pressgurka
1 tim 15 min
Tillbehör
•
Det här är en pressgurka så som den lagades förr, då gurkan först saltas ur under press. Om tiden tryter går det bra att lägga gurkan i lagen direkt. Servera till hemtrillade köttbullar, inkokt lax eller på en poké bow.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
|
Strösocker
|
4 msk |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Färsk persilja eller dill, hackad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Blanda pressgurkan med persilja om den ska vara till färs- eller kötträtter och med dill om den ska vara till fiskrätter.
Finns inte tiden att låta gurkan ligga i press kan den blandas med lagen direkt. Men ta bara 1 krm salt då.
Näringsvärden, per port
Energi:
66 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 3,7 % | 0,6 g |
| Fett: | 0 % | 0 g |
| Kolhydrater: | 96,3 % | 15,6 g |