Potatisvåffla med gubbröra
30 min
Buffé
Förrätt
•
Riv ner överbliven kokt potatis i våffelsmeten så blir den extra matig. Gubbröra är en riktig klassiker, men toppad på denna potatisvåffla blir det en riktigt festlig förrätt!
Ingredienser
Gubbröra:
|
Hårdkokta ägg
|
4 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
5-minuterssill, ca 200 g
|
1 burk |
|
Finhackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Finhackad färsk dill
|
2 msk |
| 2 dl | |
|
Nymald svartpeppar
|
Potatisvåfflor:
| 100 g | |
|
Kokt potatis
|
150 g |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
| 4 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Gubbröra:
Potatisvåfflor:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
717 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 13,1 % | 23,1 g |
| Fett: | 53,1 % | 43 g |
| Kolhydrater: | 33,8 % | 59,7 g |