Potatistårta med oliver och färska örter
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
En rustik och smakrik potatistårta med svarta oliver, ost, vitlök och örter. Perfekt som vegetarisk rätt på buffén eller som ett vackert tillbehör till grillat. Potatisen bakas mjuk i en krämig äggstanning och tårtan får en härlig sälta från oliver och ost.
Ingredienser
|
Potatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Ägg
|
3 |
| 5 dl | |
|
Färska örter, t ex basilika och rosmarin
|
½ dl |
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Urkärnade svarta oliver, grovhackade
|
2 dl |
| 150 g | |
|
Färska blandade örter
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Gott till grillad kyckling, lamm eller som en del av en vegetarisk buffé.
Näringsvärden, per port
Energi:
389 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 15 % | 14,4 g |
| Fett: | 55,9 % | 24,6 g |
| Kolhydrater: | 29,1 % | 27,9 g |