Potatistårta med oliver och färska örter
2 tim
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•

En rustik och smakrik potatistårta med svarta oliver, ost, vitlök och örter. Perfekt som vegetarisk rätt på buffén eller som ett vackert tillbehör till grillat. Potatisen bakas mjuk i en krämig äggstanning och tårtan får en härlig sälta från oliver och ost.
Ingredienser
Potatis
|
1 kg |
---|---|
Finhackade svarta oliver
|
2 dl |
150 g | |
Färska örter t ex basilika och rosmarin
|
½ dl |
Finhackade vitlöksklyftor
|
3 |
Äggstanning:
Ägg
|
3 |
---|---|
1½ dl | |
1½ dl | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
För extra yta: Toppa med lite extra riven ost de sista 15 minuterna i ugnen.
Variera med smak: Byt oliver mot soltorkade tomater eller addera finhackad rödlök.
Serveringsförslag: Gott till grillad kyckling, lamm eller som en del av en vegetarisk buffé.

