Potatissvarv med harissadipp

40 min
Arbetstid: 10 min
Buffé
Potatissvarv med harissadipp

Potatissvarvarna blir snyggast om spetten får sväva fritt i en form. Ta då en form som är lite kortare än träspetten och häng spetten längs kanterna.

Ingredienser

50 g
Potatisar
12
Salt
1 tsk
Svartpeppar

Harissadipp:

2 dl
Harissa
2 msk
Salt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Smält smöret. Om du har en potatissvarv - svarva potatisen och trä upp på spett.
  • Om du inte har en svarv - trä upp potatisarna på spett. Skär ett snitt med en liten vass kniv i ena änden av potatisen, snett in mot spettet. Snurra på spettet medan du skär tills du har en spiral av hela potatisen.
  • Separera spiralen försiktigt och pensla med smör. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

Harissadipp:

  • Rör ihop crème fraiche och harissa. Smaka av med salt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

383 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,8 g
Protein: 4,9 % 4,6 g
Fett: 61,4 % 26,6 g
Kolhydrater: 33,7 % 31,7 g
Video Potatissvarv – TikToks krispigaste potatis

Sofia Dalén har bjudit in Helan för att djupdyka sig ner i både friterad och ugnsstekt potatis.

https://www.arla.se/recept/potatissvarv-med-harissadipp/