Potatisplättar
45 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
•
&format=webp)
Klassiska potatisplättar serverade med rårörda lingon, krispigt bacon och KESO® Cottage cheese. Det är ett utmärkt sätt att ta tillvara på kokt potatis som blivit över. Bara att grovriva potatisarna och blanda ner i en pannkakssmet. Gott, krispigt och lätt att laga!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
6 dl | |
Ägg
|
3 |
Salt
|
½ tsk |
Potatisar, kokta kalla
|
4 |
2+ 2 msk |
Till servering:
250 g | |
Rårörda lingon
|
1 dl |
Bacon
|
ev. 120 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
662 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 16,8 % | 27,4 g |
Fett: | 45,5 % | 34,1 g |
Kolhydrater: | 37,7 % | 61,4 g |

