Potatisplättar
45 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
•
Klassiska potatisplättar serverade med rårörda lingon, krispigt bacon och KESO® Cottage cheese. Det är ett utmärkt sätt att ta tillvara på kokt potatis som blivit över. Bara att grovriva potatisarna och blanda ner i en pannkakssmet. Gott, krispigt och lätt att laga!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
| 6 dl | |
|
Ägg
|
3 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Potatisar, kokta kalla
|
4 |
| 2+ 2 msk |
Till servering:
| 250 g | |
|
Rårörda lingon
|
1 dl |
|
Bacon
|
ev. 120 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
662 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 16,8 % | 27,4 g |
| Fett: | 45,5 % | 34,1 g |
| Kolhydrater: | 37,7 % | 61,4 g |