Potatisplättar

45 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Lunch
Potatisplättar

Klassiska potatisplättar serverade med rårörda lingon, krispigt bacon och KESO® Cottage cheese. Det är ett utmärkt sätt att ta tillvara på kokt potatis som blivit över. Bara att grovriva potatisarna och blanda ner i en pannkakssmet. Gott, krispigt och lätt att laga!

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
6 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
Potatisar, kokta kalla
4
2+ 2 msk

Till servering:

250 g
Rårörda lingon
1 dl
Bacon
ev. 120 g

Gör så här

  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt.
  • Låt smeten svälla ca 10 min.
  • Riv de kalla kokta potatisarna på den grova sidan på rivjärnet. Rör ner i smeten.
  • Smält 2 msk smör och vispa ner i smeten.
  • Grädda tunna potatisplättar i lite smör i plättlagg eller stekpanna, ca 1 min per sida.
  • Servera nygräddade potatisplättar med cottage cheese, rårörda lingon och ev nystekt bacon.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

662 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,2 g
Protein: 16,8 % 27,4 g
Fett: 45,5 % 34,1 g
Kolhydrater: 37,7 % 61,4 g
https://www.arla.se/recept/potatisplattar/