Amerikanska plättar med syrad grädde och björnbärssylt

Amerikanska plättar med syrad grädde och björnbärssylt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

40 min

Ljuvliga och luftiga små plättar! Den syrade grädden bryter av sötman från sylten på ett härligt sätt. Servera till frukost eller brunch.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2½ dl Arla Köket® syrad grädde 30%
  • björnbärssylt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Sikta ner allt i en bunke. Vispa ihop mjölk, syrad grädde, ägg och smör-&rapsolja. Blanda ner i bunken med de torra ingredienserna så att allt precis går ihop. Smeten blir lite klumpig. Smält lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Klicka ut små plättar av smeten och stek på medelvärme i 2-3 min per sida. Vispa resterande syrad grädde luftig. Servera till plättar med björnbärssylt.

Tips:

Tricket för att få fluffiga amerikanska pannkakor eller plättar är att inte röra i smeten för mycket när man väl blandat ihop torra och blöta ingredienser. Smeten blir tjock och något klumpig men det försvinner vid tillagning.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 605 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Andra goda förslag