Potatismosgratäng med köttfärs
50 min
Huvudrätt
•
Denna potatismosgratäng med köttfärs är en variant på klassisk Shepherd’s Pie. Smakrik köttfärssås läggs i botten på en ugnsform. Färsen toppas med potatismos smaksatt med lagrad cheddar. Gratinera i ugn tills gratängen fått fin färg. Servera med krispig grönsallad. En perfekt rätt att ha i matlådan!
Ingredienser
Potatismos:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
| 3 dl | |
| 150 g | |
|
Äggula
|
1 |
|
Salt
|
¾ tsk |
Köttfärssås:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Nötfärs
|
400 g |
|
Röd paprika
|
1 |
|
Tomater
|
2 |
| 1 tsk | |
|
Torkad rosmarin
|
2 tsk |
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
|
Blandad grönsallad
|
100 g |
|---|---|
|
Fänkål, tunt skivad
|
1 |
|
Gurka, skivad
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
619 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,6 g |
| Protein: | 26,9 % | 41 g |
| Fett: | 38,6 % | 27 g |
| Kolhydrater: | 34,5 % | 52,6 g |