Potatiskroketter
40 min
Brunch
Mellanmål
•
&format=webp)
Oemotståndligt frasiga potatiskroketter med mjukt, smakrikt innehåll. Servera som plock eller försnacks, eller använd som tillbehör till varmrätten. Dessa kroketter är smaksatta med lagrad ost och senap. Det går bra att förbereda bollarna för att sedan bara panera och fritera precis när de ska avnjutas.

Ingredienser
Potatis
|
400 g |
---|---|
25 g | |
Vetemjöl
|
2 msk |
1½ dl | |
Grovkornig senap
|
2 msk |
150 g |
Panering och fritering:
Vetemjöl
|
2 dl |
---|---|
Ägg
|
2 |
Panko
|
3 dl |
Frityrolja
|
ca 2 liter |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
4862 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,7 g |
Protein: | 1,7 % | 20,7 g |
Fett: | 93,1 % | 511,7 g |
Kolhydrater: | 5,2 % | 62,1 g |

