Potatiskaka
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Den här läckra potatiskakan med brynt smör, vitlök och färska örter som timjan och rosmarin kan serveras som tillbehör till det mesta. Lägg ett bakplåtspapper i formen så inte smöret rinner ut. Potatisen ska bakas i smöret, det är det som är hemligheten till det goda. Potatisen blir mjuk i botten och krispigt ugnsstekt på toppen!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Stapla och tillaga potatisen i en smord muffinsform så får du fina portionsgratänger! Tillagningstiden blir i så fall något kortare.
Energi:
405 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 25 g |
Ingredienser
Fast potatis
|
900 g |
---|---|
125 g | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk rosmarin
|
2 kvistar |
Färsk timjan,
|
½ kruka |
Salt
|
1 tsk |