Potatiskaka
1 tim 30 min
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Den här läckra potatiskakan med brynt smör, vitlök och färska örter som timjan och rosmarin kan serveras som tillbehör till det mesta. Lägg ett bakplåtspapper i formen så inte smöret rinner ut. Potatisen ska bakas i smöret, det är det som är hemligheten till det goda. Potatisen blir mjuk i botten och krispigt ugnsstekt på toppen!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Fast potatis
|
900 g |
---|---|
125 g | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk rosmarin
|
2 kvistar |
Färsk timjan,
|
½ kruka |
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Stapla och tillaga potatisen i en smord muffinsform så får du fina portionsgratänger! Tillagningstiden blir i så fall något kortare.
Näringsvärden, per port
Energi:
399 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5 g |
Protein: | 4,4 % | 4,3 g |
Fett: | 57,3 % | 25,9 g |
Kolhydrater: | 38,3 % | 37,6 g |

