Potatisgratäng med aubergine

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Potatisgratäng med aubergine

En krämig potatisgratäng varvad med stekt aubergine och grädde smaksatt med rosmarin och lagrad ost. Denna potatisgratäng är utmärkt att servera till lamm eller kyckling.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Aubergine
1
Salt
1 tsk
Grovhackad färsk rosmarin
1 msk
Mjölig potatis
1 kg
150 g
3 dl
1 dl
Vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär aubergine i tunna skivor. Lägg dem på en smord ugnsplåt. Ringla över smör-&rapsolja, salt och rosmarin. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  • Skala och skiva potatisen.
  • Grovriv osten och lägg i en skål. Vispa ner grädde, mjölk, finriven vitlök, salt och peppar.
  • Varva potatis, aubergine och gräddblandningen i en smord ugnsform, ca 20x30 cm.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Täck gratängen om den får för mycket färg på slutet av gräddningen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

663 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 47 g
https://www.arla.se/recept/potatisgratang-med-aubergine/