Potatisbakelse

1 tim Förrätt
Frysbar
Potatisbakelse

Imponera på dina gäster med dessa saftiga potatisbakelser. Välj om du villl servera dem som förrätt toppade med gräddfill, forellrom och finriven lagrad ost, eller som tillbehör till kött eller kyckling.

Ingredienser

150 g
2 dl
Ägg
2
Finskuren färsk gräslök
2 msk
Salt
1 tsk
Potatis
700 g

Toppa med:

2 dl
Forellrom
4 msk
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Grovriv osten och lägg i en bunke. Blanda ner crème fraiche, ägg, gräslök och salt.
  • Skala och grovriv potatisen. Rör ner i ostblandningen. Fördela smeten i smorda portionsformar, t ex en muffinsplåt.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 45 min, tills potatisen är mjuk. Låt svalna något.
  • Klicka på gräddfil och toppa med forellrom och finriven ost.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per styck med topping

Energi:

203 kcal

Näringsvärden per styck med topping
Protein: 9 g
Fett: 15 g
Kolhydrater: 9 g
https://www.arla.se/recept/potatisbakelse/