Potatis- och svartkålsgratäng

1 tim Huvudrätt Middag
Potatis- och svartkålsgratäng

Krämig och god potatisgratäng med svartkål blir en härlig middag tillsammans med till exempel ugnsstekta citronkycklinglår.

Ingredienser

Potatis
750 g
Gul lök
1
Svartkål
150 g
Riven pepparrot
3 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
2 dl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och skiva potatis och lök tunt. Strimla kålen.
  • Varva potatis, lök, kål, pepparrot, salt och peppar i en ugnssäker form, avsluta med ost.
  • Häll över grädde och mjölk. Tillaga i övre delen av ugnen 35-40 min.

Serveringsförslag:

Servera t ex med ugnsstekta citronkycklinglår.

Klart!

Näringsvärden, per port exkl serveringstips

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/potatis--och-svartkalsgratang/