Potatis- och purjolökssoppa med vitost, krutonger och krasse
                                
                                     10 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En len och värmande soppa som kombinerar den milda sötman från potatis med den milda löksmaken från purjolök. Den marinerade vitosten ger en krämig sälta som lyfter soppan, medan krispiga krutonger tillför textur och smörgåskrassen ger en frisk, pepprig smak som ramar in rätten. Perfekt som en snabb lunch eller lätt middag, och lätt att anpassa med extra toppingar efter tycke och smak.
Ingredienser
| 1 liter | |
| 1 burk | |
| 
                                            
                                                Krutonger
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Smörgåskrasse
                                            
                                     | 1 ask | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
401 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g | 
| Protein: | 13,9 % | 13,7 g | 
| Fett: | 65,1 % | 29,5 g | 
| Kolhydrater: | 21 % | 20,7 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    