Potatis- och purjolökssoppa med vitost, krutonger och krasse

10 min Huvudrätt Lunch
Potatis- och purjolökssoppa med vitost, krutonger och krasse

En len och värmande soppa som kombinerar den milda sötman från potatis med den milda löksmaken från purjolök. Den marinerade vitosten ger en krämig sälta som lyfter soppan, medan krispiga krutonger tillför textur och smörgåskrassen ger en frisk, pepprig smak som ramar in rätten. Perfekt som en snabb lunch eller lätt middag, och lätt att anpassa med extra toppingar efter tycke och smak.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Potatis- och purjolökssoppa med vitost, krutonger och krasse

Ingredienser

Gör så här

  • Värm soppan. Låt osten rinna av men spara oljan.
  • Toppa med ost och tillhörande olja samt krutonger. Klipp över krasse.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

401 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,5 g
Protein: 13,9 % 13,7 g
Fett: 65,1 % 29,5 g
Kolhydrater: 21 % 20,7 g
https://www.arla.se/recept/potatis--och-purjolokssoppa-med-vitost-krutonger-och-krasse/