Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

Till den här milda soppan passar det med smakrika tillbehör. Är det svampsäsong kan du gärna byta ut champinjonerna mot kantareller, karljohansvamp eller någon annan favorit.

Ingredienser

1 liter
Färska champinjoner
250 g
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Till servering:

Krutonger
2 dl
Olja med smak av tryffel

Gör så här

  • Skär champinjonerna i små klyftor. Fräs dem gyllene i smör i en stekpanna. Pressa över vitlök och tillsätt persilja. Salta och peppra.
  • Värm soppan under omrörning. Lägg i svampfräset. Toppa med krutonger och lite tryffelolja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

370 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/potatis--och-purjolokssoppa-med-vitlokschampinjoner/