Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Till den här milda soppan passar det med smakrika tillbehör. Är det svampsäsong kan du gärna byta ut champinjonerna mot kantareller, karljohansvamp eller någon annan favorit.
Ingredienser
1 liter | |
Färska champinjoner
|
250 g |
2 msk | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Krutonger
|
2 dl |
---|---|
Olja med smak av tryffel
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
370 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 18 g |
Fett: | 31 g |

