Potatis- och purjolökssoppa
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
Frysbar
•

Krämig vardagssoppa med milda smaker. Ju längre purjolöken får svettas i smöret, desto godare blir soppan.
Ingredienser
Mjölig potatis
|
500 g |
---|---|
Purjolök
|
1 |
1 msk | |
Grönsaksbuljong
|
6 dl |
3 dl | |
Salt och peppar
|
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
Ciabatta, gärna surdeg
|
4 |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Syrad grädde ger en härlig konsistens till soppan. Mjölksyran lyfter fram de milda goda smakerna av potatis och purjolök.
Skär krutonger av torrt bröd och frys in. Smörstek dem till sallader.
Näringsvärden, per port
Energi:
466 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,8 g |
Protein: | 6,9 % | 7,9 g |
Fett: | 54,8 % | 28,9 g |
Kolhydrater: | 38,3 % | 44 g |

