Potatis- och lökpaj med löjrom

Potatis- och lökpaj med löjrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(89 st)

Härligt mustig och rustik rätt som gör sig bra som förrätt eller vickning. Passar även utmärkt på kräftskivan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g löjrom
  • 1 citron i klyftor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200º. Skär potatisen i skivor. Skala, dela och skär löken i skivor. Stek löken i hälften av smöret tills den fått färg. Häll på ölen och låt den koka in. Blanda grädde, ägg och ost. Smaka av med salt och peppar. Skär filodegen i 12 eller 16 bitar så att de passar i 4 portionsformar. Smält resten av smöret. Pensla filodegsarken och lägg dem i 4 portionsformar, 3 eller 4 lager i varje form. Fördela lök och potatis i formarna och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med löjrom och citron. Garnera ev med dill.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem