Potatis- och gräddfilsrulle med matjessill

45 min Buffé
Potatis- och gräddfilsrulle med matjessill

Små fina rullar av kokt potatis smaksatt med gräddfil och dill. Toppa potatisen med matjesill precis innan servering.

Ingredienser

Potatis
200 g
2 dl
Hackad färsk dill
1 dl
Salt
½ tsk
5-minuterssill
200 g

Gör så här

  • Skala potatisen och koka i saltat vatten.
  • Krossa potatisen och rör i 1 dl gräddfil och hälften av dillen. Salta och vänd ihop allt försiktigt.
  • Forma en rulle, 4 cm i diameter i plastfolie, ställ kallt minst 30 min.
  • Skär rullen i skivor, lägg på matjessill, toppa med resten av gräddfilen och dillen.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

90 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/potatis--och-graddfilsrulle-med-matjessill/