Gräslöks- och citronsill

Gräslöks- och citronsill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(109 st)

En krämig sill som passar lika bra till frukost- eller lunchmackan som till de klassiska tillbehören: kokt potatis, ägg och knäckebröd. Var noga med att inte ta för mycket av det vita på citronskalet, då det ger en besk smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 420 g 5-minuterssill
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 dl finhackad färsk gräslök
  • 1 msk majonnäs
  • rivet skal av 2 citroner
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skölj sillen. Skär filéerna i 2 cm breda bitar. Mixa gräslök och gräddfil till en ljusgrön sås. Blanda gräddfilen med övriga ingredienser. Vänd ner sillen. Låt stå i kyl ett par tim innan servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem