Pot au feu med kryddstarka korvar

Pot au feu med kryddstarka korvar

45 min Huvudrätt
Bästa vintermaten är den som är både varm, kryddig och mättar gott.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pot-au-feu-med-kryddstarka-korvar/

Gör så här

  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Skala och grovhacka löken.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt rotfrukter, buljong och lagerblad. Låt koka ca 10 min.
  • Skär korv och purjolök i bitar. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 5 min. Rör ner persiljan i grytan.
  • Blanda lätt crème fraiche och senap.
  • Lägg upp grytan i djupa tallrikar och klicka i röran. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

660 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Kabanoss
400 g
Palsternackor
4
Morötter
4
Gul lök
1
1 msk
Purjolökar
2
Köttbuljong
5 dl
Lagerblad
2
Hackad färsk persilja
1 dl
Senapsröra:
2 dl
Skånsk senap
2 msk
Lantbröd
4 skivor