Pot au feu med kryddstarka korvar

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag
Pot au feu med kryddstarka korvar

Bästa vintermaten är den som är både varm, kryddig och mättar gott.

Ingredienser

Kabanoss
400 g
Palsternackor
4
Morötter
4
Gul lök
1
1 msk
Purjolökar
2
Köttbuljong
5 dl
Lagerblad
2
Hackad färsk persilja
1 dl

Senapsröra:

2 dl
Skånsk senap
2 msk
Lantbröd
4 skivor

Gör så här

  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Skala och grovhacka löken.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt rotfrukter, buljong och lagerblad. Låt koka ca 10 min.
  • Skär korv och purjolök i bitar. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 5 min. Rör ner persiljan i grytan.
  • Blanda lätt crème fraiche och senap.
  • Lägg upp grytan i djupa tallrikar och klicka i röran. Servera med bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

735 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,8 g
Protein: 16,2 % 29,3 g
Fett: 53,4 % 44,4 g
Kolhydrater: 30,4 % 55 g
https://www.arla.se/recept/pot-au-feu-med-kryddstarka-korvar/