Portionsbröd med oliver

Portionsbröd med oliver

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Ett gott bröd som kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Pensling:

  • ägg
  • sesamfrön

Gör så här:

Gör så här:

Lägg smöret skuret i tunna skivor i en bunke. Tillsätt nästan allt mjöl, salt, socker och jästen delad i mindre bitar. Skiva oliverna. Värm mjölk eller vatten till fingervärme, 37°. Rör ner oliver och mjölk i mjölblandningen. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i två delar och forma dem till längder. Skär varje längd i 10 bitar. Flytta över bitarna direkt till en plåt med bakplåtspapper. Eller forma bitarna till runda bullar. Skär eller klipp ett kryss i toppen på varje bulle. Jäs under bakduk 20–30 min. Pensla med mjölk eller uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Tips:

Det går lika bra att använda vallmofrön istället för sesamfrön och mjölk istället för ägg till pensling.

Tips på andra smaksättningar: Byt oliverna mot 3 dl solroskärnor, 2 1/2 dl grovhackade nötter eller 1 msk örtkryddor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem