Portergryta
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
Portergryta är en mustig köttgryta som är som gjord att bjuda på när man har goda vänner över. Köttet kokar länge i en mustig buljong med porter. Svartvinbärsgelé rörs i på slutet tillsammans med grädden. Toppa portergrytan med nystekta champinjoner och persilja. Servera gärna med lite extra svartvinbärsgelé och potatismos.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Benfri högrev, rostbiff eller innanlår
|
600 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Porter
|
50 cl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Kalvfond
|
2 msk |
|
Kinesisk soja
|
2 msk |
|
Lagerblad
|
3 |
|
Svartvinbärsgelé
|
2 msk |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
| 2 dl |
Potatismos:
|
Mjölig potatis
|
900 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
| 25 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
|
Champinjoner
|
250 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Potatismos:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
685 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 23,3 % | 39,2 g |
| Fett: | 38,3 % | 29,7 g |
| Kolhydrater: | 32,7 % | 55,1 g |