Portergryta
1 tim 30 min
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Portergryta är en mustig köttgryta som är som gjord att bjuda på när man har goda vänner över. Köttet kokar länge i en mustig buljong med porter. Svartvinbärsgelé rörs i på slutet tillsammans med grädden. Toppa portergrytan med nystekta champinjoner och persilja. Servera gärna med lite extra svartvinbärsgelé och potatismos.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Benfri högrev, rostbiff eller innanlår
|
600 g |
---|---|
Gula lökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Salt och svartpeppar
|
|
Porter
|
50 cl |
Vatten
|
1 dl |
Kalvfond
|
2 msk |
Kinesisk soja
|
2 msk |
Lagerblad
|
3 |
Svartvinbärsgelé
|
2 msk |
Vetemjöl
|
2 msk |
2 dl |
Till servering:
Champinjoner
|
250 g |
---|---|
1 msk | |
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Till servering:
Näringsvärden, per portion
Energi:
684 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 49 g |

