Kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås

Kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås

Betyg

(122 st)

En maffig kladdkaka med fluffiga, salta popcorn, knapriga nötter och söt kolasås som topping. Servera gärna med vispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Kladdkaka

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 6 dl poppade popcorn
  • 1 dl naturella cashewnötter

Kolasås

  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker

Till servering:

  • 2½ dl Arla® vispgrädde

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Tillsätt socker och ägg. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner det i smöret. Rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över popcorn. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Gör under tiden kolasåsen. Blanda sirap, grädde och socker i en kastrull, låt koka under omrörning ca 5 min. Rör ner vaniljsockret. Häll kolasåsen över kakan och strö över nötterna. Vispa grädden och servera till..

Tips:

Emilia Eleonora Carlsson från Osby har gjort receptet och är en av finalisterna i Kladdkakeracet 2013.

Näringsvärden, per Per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem