Kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås

Kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås

50 min
En maffig kladdkaka med fluffiga, salta popcorn, knapriga nötter och söt kolasås som topping. Servera gärna med vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/popcorn-kladdkaka-med-kolasas-och-cashewnotter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Tillsätt socker och ägg.
  • Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner det i smöret. Rör ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över popcorn. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.
  • Gör under tiden kolasåsen.
  • Blanda sirap, grädde och socker i en kastrull, låt koka under omrörning ca 5 min. Rör ner vaniljsockret.
  • Häll kolasåsen över kakan och strö över nötterna. Vispa grädden och servera till.
Klart!

Emilia Eleonora Carlsson från Osby har gjort receptet och är en av finalisterna i Kladdkakeracet 2013.

Energi:

245 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Kladdkaka
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Vetemjöl
1½ dl
Bakpulver
½ tsk
Kakao
3 msk
Poppade popcorn
6 dl
Naturella cashewnötter
1 dl
Kolasås
Ljus sirap
½ dl
½ dl
Strösocker
1 msk
Vaniljsocker
½ tsk
Till servering:
2½ dl