Kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås

Kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(125 st)

En maffig kladdkaka med fluffiga, salta popcorn, knapriga nötter och söt kolasås som topping. Servera gärna med vispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Kladdkaka

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 6 dl poppade popcorn
  • 1 dl naturella cashewnötter

Kolasås

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Tillsätt socker och ägg. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner det i smöret. Rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över popcorn. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Gör under tiden kolasåsen. Blanda sirap, grädde och socker i en kastrull, låt koka under omrörning ca 5 min. Rör ner vaniljsockret. Häll kolasåsen över kakan och strö över nötterna. Vispa grädden och servera till..

Tips:

Emilia Eleonora Carlsson från Osby har gjort receptet och är en av finalisterna i Kladdkakeracet 2013.

Näringsvärden, per Per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem