Polsk färskost

Polsk färskost

Betyg

(11 st)

I Polen görs färskost av fryst filmjölk. Smaksätt och njut på grovt rågbröd. Smacznego!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Smaksättning:

  • 1 dl finhackade färska blandade örter
  • salt och peppar

eller

  • 2 msk honung
  • 1 krm vaniljpulver

eller

  • 2 krm paprikapulver
  • ½ dl finhackad färsk persilja
  • salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Häll filmjölken i en bunke. Frys i minst 8 tim, över natten eller en hel dag. Ta filen ur bunken och låt rinna av i en silduk i rumstemperatur 8-12 tim. Tillsätt ev någon av smaksättningarna. Lägg färskosten i en burk med lock och förvara i kyl.

Tips:

Perfekt att göra när du har extra mycket fil hemma.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 34 kcal
  • Protein: 48 g
  • Kolhydrater: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem