Polsk färskost

16 tim Brunch Buffé Frukost
Polsk färskost

I Polen görs färskost av fryst filmjölk. Smaksätt och njut på grovt rågbröd. Smacznego!

Ingredienser

Smaksättning:

Finhackade färska blandade örter
1 dl
Salt och peppar

eller

Honung
2 msk
Vaniljpulver
1 krm

eller

Paprikapulver
2 krm
Finhackad färsk persilja
½ dl
Salt och peppar

Gör så här

  • Häll filmjölken i en bunke. Frys i minst 8 tim, över natten eller en hel dag.
  • Ta filen ur bunken och låt rinna av i en silduk i rumstemperatur 8-12 tim.
  • Tillsätt ev någon av smaksättningarna.
  • Lägg färskosten i en burk med lock och förvara i kyl.
Klart!

Perfekt att göra när du har extra mycket fil hemma.

Näringsvärden, per recept

Energi:

34 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 48 g
Kolhydrater: 30 g
https://www.arla.se/recept/polsk-farskost/