Polentaplättar med avokadosalsa

Polentaplättar med avokadosalsa

45 min Huvudrätt
Upptäck den användbara polentan och pröva nystekta plättar. Servera med en färgstark salsa som har sting av chili och koriander.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser. Rör till en jämn smet. Låt jäsa ca 20 min.
  • Dela, kärna ur och skala avokadon. Lägg den i en skål och mosa med en gaffel. Blanda med de övriga ingredienserna till en salsa.
  • Stek plättarna i smör i en plättlagg ca 2 min på varje sida.
  • Servera med bröd.
Klart!

Ingredienser

Polenta
1 dl
Jäst
10 g
Ljummet vatten 37°
2 dl
2 dl
Ägg
2
Salt
1 tsk
Vetemjöl
1½ dl
Majskorn
3 dl
2 dl
Salsa:
Avokados
2
Lime
saft av 1
Liten finhachad rödlök
1
Urkärnad och finhackad färsk chili
1
Finhackad färsk koriander
½ dl
Salt
½ tsk