Polentapizza med kvisttomater

Polentapizza med kvisttomater

40 min
Huvudrätt
Går att frysa
Testa att göra en pizzabotten av polentagryn. Du får då en glutenfri pizza med mycket smak. Toppad med tomater, lufttorkad skinka och svamp känner du smaken av medlehavet!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/polentapizza-med-kvisttomater/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Koka upp 1 liter vatten med 1 tsk salt i en rymlig kastrull. Vispa ner polentagrynen. Koka på svag värme i 3 min under omrörning.
  • Rör i 50 g av osten och en klick smör. Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Halvera stora champinjoner. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Halvera hälften av tomaterna.
  • Strö osten över polentan. Fördela tomater och svamp. Baka i mitten av ugnen 15 min.
  • Skiva resten av tomaterna och lägg i en skål. Lägg på skinkskivor och ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
  • Servera pizzan med tomatsallad.
Klart!
Energi:

545 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Polenta
3 dl
150 g
Champinjoner
200 g
Körsbärstomater på kvist
500 g
Lufttorkad skinka
200 g
Salt
1 tsk
2 msk