Polentapizza med kvisttomater

Polentapizza med kvisttomater

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

40 min

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka upp 1 liter vatten med 1 tsk salt i en rymlig kastrull. Vispa ner polentagrynen. Koka på svag värme i 3 min under omrörning.
  3. Rör i 50 g av osten och en klick smör. Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Halvera stora champinjoner. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  5. Halvera hälften av tomaterna.
  6. Strö osten över polentan. Fördela tomater och svamp. Baka i mitten av ugnen 15 min.
  7. Skiva resten av tomaterna och lägg i en skål. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
  8. Servera pizzan med tomatsallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa: