Ägg benedict med lax
2 tim
•
En älskad brunchklassiker med pocherat ägg, kallrökt lax och hollandaisesås. Godast är rätten serverad på en engelsk muffins men en skiva rostat surdegsbröd går också bra.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Engelska muffins:
Hollandaise:
Pocherade ägg:
Servering:
Blir det muffins kvar går det bra att frysa dem.
Energi:
655 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 47 g |
Ingredienser
Kallrökt lax
|
300 g |
---|---|
Babyspenat
|
60 g |
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
Citron
|
1 |
Engelska muffins:
Jäst
|
¼ pkt |
---|---|
50 g | |
3 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Strösocker
|
2 msk |
Bakpulver
|
½ tsk |
Vetemjöl
|
1 liter |
Polenta
|
½ dl |
Hollandaisesås:
100 g | |
Äggulor
|
2 |
Vatten
|
1 msk |
Pressad citron
|
1½ msk |
Salt
|
1 krm |
Cayennepeppar
|
½ krm |
Pocherade ägg:
Ägg
|
4 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
Vatten
|
1½ liter |
Salt
|
1 msk |