Engelska muffins

Engelska muffins

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Engelska muffins är klassikern som serveras till Eggs Benedict och andra brunchrätter. Rosta eller stek gärna på brödet lite innan servering!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt svalna till ca 37°. Rör ut jästen i en bunke med mjölken. Tillsätt salt , socker, bakpulver och mjöl, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 45 min. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk, ca 2 cm tjock. Stansa ut rundlar ca 10 cm i diameter, gärna med en utstickare. Överbliven deg kan kavlas ut igen tills det nästan inte är någon deg kvar och den sista biten kan du forma till en rundel med händerna. Spreja varje bit med vatten, gärna i blomspruta på bägge sidor och vänd dem i polentagryn. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare ca 20 min. Sätt ugnen på 250°. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna övertäckta på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem