Polentaplättar med avokadosalsa
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Upptäck den användbara polentan och pröva nystekta plättar. Servera med en färgstark salsa som har sting av chili och koriander.
Ingredienser
|
Polenta
|
1 dl |
|---|---|
|
Jäst
|
10 g |
|
Ljummet vatten 37°
|
2 dl |
| 2 dl | |
|
Ägg
|
2 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Majskorn
|
3 dl |
| 2 dl |
Salsa:
|
Avokados
|
2 |
|---|---|
|
Lime
|
saft av 1 |
|
Liten finhachad rödlök
|
1 |
|
Urkärnad och finhackad färsk chili
|
1 |
|
Finhackad färsk koriander
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
455 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 14,8 % | 16,6 g |
| Fett: | 46,1 % | 23,7 g |
| Kolhydrater: | 39,1 % | 43,8 g |