Polenta
45 min
Huvudrätt
•
Polenta är malet majsmjöl som är populärt att äta i Italien. Den kan antingen kokas till en fluffig gröt som smaksätts med smör och ost. Gott att servera till grytor. Eller så får polentan stelna i kylen. Då går den bra att grilla eller steka i smör. Gott att servera till kött eller kyckling. Eller så kan den toppas med en rad olika saker, t ex vitlöksstekt svamp eller sardeller och persilja.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Polentagröt:
Fast polenta:
Energi:
265 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 18 g |
Fett: | 17 g |
Ingredienser
Polentagröt:
Vatten
|
1½ liter |
---|---|
Grönsaksbuljong
|
3 tärningar |
Polenta
|
3 dl |
Parmesanost, riven
|
150 g |
100 g | |
Salt och svartpeppar
|
Förslag på topping till fast polenta:
Taleggio
|
|
---|---|
Ädelostar
|
|
Blandade nötter
|
|
Färska örter
|