Pocherade ägg med lax och citronsås

Pocherade ägg med lax och citronsås

Betyg

(22 st)

Pocherade ägg är lättlagad lyx! En kastrull med vatten, ättiksprit och lite salt är allt du behöver. Florentine heter rätten när den serveras med lax och spenat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 240 g surdegsbröd, skiivat

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Låt vattnet sjuda. Knäck äggen i 4 koppar. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp med hålslev. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. Smaksätt med cayennepeppar. Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem