Pocherade ägg med lax och citronsås

Pocherade ägg med lax och citronsås

Huvudrätt Förrätt Frukost
Pocherade ägg är lättlagad lyx! En kastrull med vatten, ättiksprit och lite salt är allt du behöver. Florentine heter rätten när den serveras med lax och spenat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Låt vattnet sjuda.
  • Knäck äggen i 4 koppar. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp med hålslev.
  • Häll grädden i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min.
  • Smaksätt med citron, cayennepeppar och lite salt.
  • Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd.
Klart!
Energi:

581 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Ägg
4
Ättiksprit 12%
1 msk
Salt
2 tsk
Syrad grädde 30%
3 dl
Citron, finrivet skal
1
Babyspenat
130 g
Cayennepeppar
½ krm
Kallrökt lax, skivad
300 g
Surdegsbröd, skivat
240 g