Pocherade ägg med lax och citronsås

Pocherade ägg med lax och citronsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Pocherade ägg är lättlagad lyx! En kastrull med vatten, ättiksprit och lite salt är allt du behöver. Florentine heter rätten när den serveras med lax och spenat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 240 g surdegsbröd, skiivat

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Låt vattnet sjuda. Knäck äggen i 4 koppar. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp med hålslev. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. Smaksätt med cayennepeppar. Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem