Grön shakshuka
30 min
Frukost
Lunch
•
Shakshuka kan tillagas på en rad olika sätt. Det mest klassiska är att laga en het tomatsås som äggen pocheras i. Denna shakshuka är istället tillagad med svartkål, zucchini och purjolök. Rätten toppas sedan med jalapeño, smulad vitost, avokado, koriander, sesamfrön och sval gräddfil. En underbar rätt till både frukost och lunch!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Purjolök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Zucchini
|
1 |
Svartkål
|
200 g |
2 msk | |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Vatten
|
2 dl |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
4 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
1 förp | |
Avokado
|
1 |
Färsk grön jalapeño
|
1 |
Lime
|
1 |
3 dl | |
Rostade sesamfrön
|
2 msk |