Pocherade ägg med lax och citronsås
Brunch
Förrätt
Frukost
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
•

Pocherade ägg är lättlagad lyx! En kastrull med vatten, ättiksprit och lite salt är allt du behöver. Florentine heter rätten när den serveras med lax och spenat.
Ingredienser
Ägg
|
4 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
1 msk |
Salt
|
2 tsk |
Syrad grädde 30%
|
3 dl |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Babyspenat
|
130 g |
Cayennepeppar
|
½ krm |
Kallrökt lax, skivad
|
300 g |
Surdegsbröd, skivat
|
240 g |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
581 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 39 g |

