Pocherade ägg med lax och citronsås
Brunch
Förrätt
Frukost
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
•
Pocherade ägg är lättlagad lyx! En kastrull med vatten, ättiksprit och lite salt är allt du behöver. Florentine heter rätten när den serveras med lax och spenat.
Ingredienser
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
1 msk |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Syrad grädde 30%
|
3 dl |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Babyspenat
|
130 g |
|
Cayennepeppar
|
½ krm |
|
Kallrökt lax, skivad
|
300 g |
|
Surdegsbröd, skivat
|
240 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
384 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 29,2 % | 27,6 g |
| Fett: | 35,4 % | 15,4 g |
| Kolhydrater: | 35,4 % | 33,5 g |