Pocherade ägg med lax och citronsås

Brunch Förrätt Frukost Huvudrätt Kvällsmat Lunch
Pocherade ägg med lax och citronsås

Pocherade ägg är lättlagad lyx! En kastrull med vatten, ättiksprit och lite salt är allt du behöver. Florentine heter rätten när den serveras med lax och spenat.

Ingredienser

Ägg
4
Ättiksprit 12%
1 msk
Salt
2 tsk
Syrad grädde 30%
3 dl
Citron, finrivet skal
1
Babyspenat
130 g
Cayennepeppar
½ krm
Kallrökt lax, skivad
300 g
Surdegsbröd, skivat
240 g

Gör så här

  • Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Låt vattnet sjuda.
  • Knäck äggen i 4 koppar. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp med hålslev.
  • Häll grädden i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min.
  • Smaksätt med citron, cayennepeppar och lite salt.
  • Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

581 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 39 g
https://www.arla.se/recept/pocherade-agg-med-lax-och-citronsas/