Plättbakelser med sommarbär

Plättbakelser med sommarbär

30 min Efterrätt
Gör en bakelse av plättar! Fyllningen är sommarens godaste bär och vaniljkvarg. Potatismjölet i smeten gör plättarna lite frasigare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa ihop mjöl, salt, vaniljsocker, potatismjöl och socker med hälften av mjölken i en bunke. Vispa i äggen och resten av mjölken.
  • Smält smöret i en plättlagg och tillsätt det. Låt gärna smeten stå och svälla en stund. Grädda plättar och låt dem kallna.
  • Bred ut kvarg och fördela bär mellan 3 - 4 plättar till små bakelser. Toppa med en plätt och klicka kvarg överst. Garnera med bär och pudra över florsocker.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
1½ dl
Salt
½ tsk
Vaniljsocker
½ tsk
Potatismjöl
1 msk
Strösocker
2 msk
4 dl
Ägg
3
2 msk
Fyllning:
500 g
Blandade färska bär
4 dl
Garnering:
Florsocker