Plättar på färskpotatis och gräddfil

Plättar på färskpotatis och gräddfil

20 min Förrätt
Luftiga potatisplätttar är gott till grillat. Serverade med rom, finhackad gräslök och kall gräddfil blir de också en härlig förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela äggen och lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett löst skum.
  • Tvätta och riv potatisen grovt. Blanda potatisen med äggulorna, mjölet, 1 dl gräddfil och salt. Rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitan.
  • Stek plättarna i smör i en stekpanna, ca 2 ½ min på varje sida.
  • Strö över hackad dill och servera med resten av gräddfilen.
Klart!
Energi:

95 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Ägg
2
Färskpotatis
250 g
Vetemjöl
1 dl
1 dl
Salt
1 tsk
3 msk