Plättar på färskpotatis och gräddfil

Plättar på färskpotatis och gräddfil

Betyg

(16 st)

Luftiga potatisplätttar är gott till grillat. Serverade med rom, finhackad gräslök och kall gräddfil blir de också en härlig förrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här:

Gör så här:

Dela äggen och lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett löst skum. Tvätta och riv potatisen grovt. Blanda potatisen med äggulorna, mjölet, 1 dl gräddfil och salt. Rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitan. Stek plättarna i smör i en stekpanna, ca 2 ½ min på varje sida. Strö över hackad dill och servera med resten av gräddfilen.

Näringsvärden, per styck exkl tillbehör

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem