Plättar på färskpotatis och gräddfil

Plättar på färskpotatis och gräddfil

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Luftiga potatisplätttar är gott till grillat. Serverade med rom, finhackad gräslök och kall gräddfil blir de också en härlig förrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här:

Gör så här:

Dela äggen och lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan. Vispa äggvitorna till ett löst skum. Tvätta och riv potatisen grovt. Blanda potatisen med äggulorna, mjölet, 1 dl gräddfil och salt. Rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitan. Stek plättarna i smör i en stekpanna, ca 2 ½ min på varje sida. Strö över hackad dill och servera med resten av gräddfilen.

Näringsvärden, per styck exkl tillbehör

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem